RIJNSBURG - Rijnsburgse Boys heeft een aanval van AFC op de koppositie met succes afgeslagen. Op Sportpark Middelmors was de koploper duidelijk de sterkste en won verdiend met 3-1. Ook Quick Boys wist de koppositie niet te pakken, want in de derby tegen Katwijk bleef men op 1-1 steken

Opnieuw was het spits Mark van der Weijden die belangrijk was voor de "Uien". Na een kleine twintig minuten kon hij van dichtbij de score openen na een lopezuivere voorzet van Delano Asante.

Kort na rust werd doelman Gijs van Zetten voor een tweede maal gepasseerd en ditmaal kwam het doelpunt compleet op conto van Jeroen Spruijt die een lange rush bekwaam wist af te ronden. De beslissing viel tien minuten later en ook hier had Spruijt een aandeel in een vloeiende aanval die wederom door Van der Weijden werd afgerond met zijn tiende goal van het seizoen. AFC kwam er nauwelijks aan te pas, maar mocht tien minuten voor tijd nog wel de eer redden via een benutte strafschop van Milan Hoek. Het verzet van de Amsterdammers was twee minuten later gebroken toen de ingevallen Ricardo van Rhijn na een charge op invaller Slierendecht met rood kon vertrekken.

Derby
Quick Boys had ook kans op de koppositie, maar kon in de derby tegen Katwijk het verschil niet maken. Op Nieuw Zuid namen de gasten kort na rust een voorsprong via Sietse Brandsma. Tot in de slotminuut bleef die stand staan, maar na een corner viel de bal plots voor de voeten van Luuk Admiraal die toch nog een punt wist te redden voor Quick Boys: 1-1.