RIJNSBURG - Na de derde speeldag in de Tweede Divisie is promovendus RKAV Volendam nog altijd puntloos. Op Sportpark Middelmors ging de ploeg van trainer Berry Smit kansloos onderuit tegen het nog ongeslagen Rijnsburgse Boys.

Van quitte af aan waren de geel-zwarten op eigen terrein de baas en in de 25e minuut werd dat ook in cijfers uitgedrukt. Ilias Kariouh, die eerder al de lat had geraakt, schoot na een mooie aanval fraai raak. Minstens net zo fraai was een paar minuten later de uithaal van Steff van Rooijen die de 2-0 betekende. Via Ilias Boudouni kreeg RKAV Volemdam nog kans op de aansluiting, maar keeper Zonneveld wist knap te keren.

Halverwege de tweede helft werd het duel beslist toen Mark van der Weijden op aangeven van Delano Asante de 3-0 liet aantekenen. Niels Kwakman deed namens de gasten nog wat terug na een foutje van Zonneveld, maar twee invallers aan de kant van Rijnsburgse Boys maakten het verschil weer groter. Anthony Slierendrecht scoorde eveneens op aangeven van Asante en Tom Bijen bepaalde de eindstand op 5-1.