HEEMSKERK - Bij de start van de competitie in de Tweede Divisie heeft VV Katwijk met het kleinst mogelijke verschil gewonnen van ADO '20. Op De Vlotter in Heemskerk zorgde voormalig ADO '20-er Ruben Doesburg voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Katwijk trad voor het eerst aan zonder trainer Anthony Correia, die de overstap maakte naar Telstar en aanvoerder Robbert Susan die afgelopen seizoen na vele jaren trouwe dienst zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing. Onder de nieuwe trainer Jasper Ketting had Katwijk het zeker in de eerste helft lastig met ADO '20 dat in eigen huis goed voor de dag kwam. Zo raakte Mikaël Schilling de paal en wist keeper Van Bladeren een poging van Jilani Helder te keren. Kort voor rust namen de gasten toch een voorsprong toen een verre ingooi door Sietse Brandsma werd doorgekopt en uiteindelijk tegen de touwen werd gekopt door Ruben Doesburg.

ADO '20 kwam die ene treffer niet meer te boven en na rust was het voornamelijk Katwijk wat d eklok sloeg. Goed keeperswerk van Gennaro Liklikwatil zorgde er echter voor dat de gasten niet nogmaals het net vonden waardoor het bij 0-1 bleef.